Plattegrond

EXPOSITIE: Op zondagen 12, 19 en 26 september en 3 oktober 2021
Er is een expositie van Jo Huijsman en Jetty van Well, steeds van 14.00-17.00 uur.
Jo Huijsman is geboren aan de Friese Waddenkust en tegenwoordig woonachtig in Neede.
Vanaf 2008 volgde ze diverse workshops op het gebied van werken met textiel en de kunstopleiding Quiltersgilde. In de wedstrijd Waddenzee, Werelderfgoed, won ze de eerste prijs.
Van haar werken zijn de bekendste:
1 Kleidialoog, het Wad, ontstaan van de friese zeeklei.
2 Landschap, een reis het jaar rond in 12 beelden---dit werk draagt de sporen van de invloed van het klimaat waar men zijn eigen verhaal van kan maken.
Haar materialen bestaan deels uit zelfgeverfde natuurlijke vezels.
Ze schrijft voor diverse bladen en blogs. Www.johuijsman.nl

Jetty van Well studeerde af, als tekenleraar, aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg—een traditionele opleiding, gebaseerd op waarneming, vakmanschap en figuratie.
Ze is schildert met olieverf vanwege de prachtige, sprankelende kleuren en de lange droogtijd, wat de mogelijkheid geeft om de kleuren subtiel in elkaar te laten vervloeien. Zo kan ze met tastbare verf ontastbaar licht weergeven.
Ze is dan ook de schilderes van licht en sfeer, van verhalende portretten, van landschappen vol stilte, rust en ruimte, waar de toeschouwer in wil dwalen.
Haar inspiratie haalt ze uit de wereld direct om haar heen: mensen, landschappen, dieren, maar vaker nog uit onderdelen daarvan. Alles kan het begin zijn van een nieuw schilderij: krantenfoto, dichtregel, krabbels in haar schetsboekje, een bepaalde kleurencombinatie en nog veel meer………
www.jettyvanwell.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Op 11 en 12 september vindt ook het 3 Oeverfestival plaats en het is tevens Open Monumentendag.

Deze website is keer bezocht.
CC