HOME
JAARPROGRAMMA 2021
EUREGIOCONCERTEN
Van 23-28 juli, steeds beginnend om 19.30, is er een pianoconcert.
De toegang is vrij.Na afloop is er een vrijwillige bijdrage, die ten goede komt aan de musicus.

De uitvoerenden zijn:

23 juli:      Ana-PaulaDminguez Lacarte en Jana Schell


Ana-Paula Domínguez Lacarte is een Spaanse pianiste wiens solo- / kamermuziekrepertoire de eerste classicisten, via romantische componisten, tot laatromantiek en muziek van de 20e eeuw omvat.
Ze was beursstudente aan de "Académie musicale de Villecroze" (Frankrijk) en was ook de "Scholar of Jeunesses Musicales" bij de "International Chamber Music Campus" Weikersheim (Duitsland).
Onlangs heeft ze haar master piano in Nederland afgerond onder leiding van Prof. Joop Celis.
Aankomende hoogtepunten voor het seizoen 2021/22 zijn onder meer optredens bij de "Cicle de Joves Intéprets de Mollerusa" (Spanje), recitals op verschillende locaties in Europa en een cd-opname met het Satori Trio.
Ze volgde masterclasses bij gerenommeerde musici als Grigory Gruzman, Josep Colom, Kennedy Moretti, David Kuyken, Luis Fernando Pérez, het Quiroga Quartet, Dúo del Valle, het Vloger Quartet, Péter Nagy, Rainer Schmidt, Heime Müller, Christian Pohl, Márta Gulyás , Claudio Martínez Mehner e.a.
Daarnaast heeft ze deelgenomen aan internationale masterclasses zoals “Pianale Junior” in Duitsland, “Békéscsaba Mesterkursus” in Hongarije en de “Curso Santa María del Paular” in Spanje.
Ze won verschillende prijzen, stond ook op festivals zoals “Piano Meeting” in Orense (Spanje) en was betrokken bij verschillende benefietconcerten voor organisaties als ARAELA en Manos Unidas.
Ana-Paula studeerde aan het Conservatorio Superior de Música de Aragón bij Prof. Miguel Ángel Ortega Chavaldas, aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf bij Prof. Boguslaw Jan Strobel en aan het Maastrichts Conservatorium.

Jana Schell startte op 4-jarige leeftijd met vioollessen en kreeg daarnaast ook pianolessen van haar vader Andreas Schell.
Over de jaren heen won ze verschillende eerste prijzen bij lokale en regionale concoursen zoals “Jugend musiziert” en “Deutscher Tonkünstlerverband”, zowel voor viool, piano solo, piano 4-handig als voor kamermuziek.
In 2010 werd ze laureate viool op het “Accordate” Concours in Aken en in 2014 tijdens “Bühne Frei” voor piano, wat haar 2 concerten met de “Niederrheinischen Sinfonikern” opleverde. Een jaar later won ze de Lions-Club Muziekprijs Jülich op de viool.
Gedurende vele jaren was ze ook succesvol op het Prinses Christina Concours, zowel op regionaal als nationaal niveau, en dit op de piano, wat ondertussen haar hoofdinstrument geworden is.
In 2021 haalde Jana de halve finale op de 4de “Online Vladimir Krainev Moscow Piano Competition”.
Momenteel studeert ze het tweede jaar bachelor aan het Maastrichts Conservatorium in de klas van Prof. Joop Celis.

24 juli:      Claudia Peter

Claudia Peter, 18 jaar oud, volgt sinds haar vijfde pianolessen, aanvankelijk op de Calw muziekschool in het noordelijke Zwarte Woud met mevrouw Marianne Bender en mevrouw Mamiko Takegahara.
Sinds 2020 is ze een jonge student bij Prof. Hans-Peter Stenzl aan de Stuttgart University of Music and Performing Arts.
Claudia wil haar liefde voor klassieke muziek graag doorgeven in haar concerten en de vonken laten overslaan naar het publiek.
Claudia won vele prijzen op diverse nationale en internationale pianoconcoursen, waaronder meerdere eerste prijzen. Zij is de winnaar van de volgende wedstrijden: Clavis St. Petersburg, München Piano Podium, Piano Talents Milan, WPTA Finland International Piano Competition, Kleiner-Schumann-Competition Zwickau, International Piano Competition Youth Essen, Grotrian-Steinweg Piano Competition Braunschweig, Steinway Piano Competition Hamburg, Neurenberg Piano Competition en Jeugd maakt muziek en pianoconcoursen van het Tonkünstlerverband.
Op 10- en 13-jarige leeftijd trad ze al op als soliste in concerten voor piano en orkest.
Claudia volgde ook masterclasses bij verschillende professoren en pianisten.
Claudia is lid van de Munich Pianist Club en treedt regelmatig op bij concerten van jonge pianisten in München.

25 juli       Edvin Švaikovski.

Edvin Švaikovski werd geboren in 1994 in Vilnius.
Vanaf 2014 studeerde aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau bij Alicja Paleta-Bugaj en Konrad Skolarski.
Momenteel studeert hij aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf in de klas van Prof. Georg Friedrich Schenck.
Edvin Švaikovski is laureaat van vele nationale en internationale wedstrijden in onder meer Vilnius, Estland, St. Petersburg en Polen.
Hij nam deel aan verschillende masterclasses, waar hij zijn vaardigheden heeft aangescherpt bij vooraanstaande professoren zoals Andrzej Jasiński, Ewa Pobłocka, Katarzyna Popowa-Zydroń, Michael Lewin, Boris Petrushansky, Leonid Margarius, Ramzi Yassa, Mikhail Voskresensky, Tamás Ungár en Janusz Olejniczak.
Edvin is reeds zeer actief als concertpianist, zowel in Polen als in het buitenland. Als solist trad hij op in Tallinn, Narva, Kielce, Łomża, Vilnius, St. Petersburg en Moskou en speelde in vele prestigieuze zalen, zoals de Filharmonie van Warschau, Kielce, Tallinn, Vilnius en St. Petersburg, het koninklijk kasteel in Warschau, de Evgeni Svetlanov-zaal in Moskou, de Fazioli-concertzaal in Italië en het Museo Diocesano in Brescia, evenals concertzalen in Zweden, Duitsland en China.
Ook werkte hij mee aan de 'Young Talents' series concerten georganiseerd door het Fryderyk Chopin Instituut en verleende hij zijn medewerking aan het Vivace Vilnus International Summer Music Festival, evenals aan het 69ste en 70ste Fryderyk Chopin International Piano Festival in Duszniki-Zdrój.
In 2013 werd Edwin Švaikovski door de president van Litouwen geëerd voor zijn artistieke successen en concertcarrière.

26 juli       Gabriel Meloni.

Gabriel Meloniwerd geboren op 20 april 2001 in Dornbirn.
Zijn eerste pianolessen kreeg hij van zijn zus.
Van 2010 tot 2015 studeerde hij bij Ivan Kárpáti aan de muziekschool in Dornbirn. Tussen 2015 en januari 2018 volgde hij les bij Gerhard Vielhaber aan het Vorarlberg Staatsconservatorium en tegelijkertijd bij Oliver Schnyder. Vervolgens stapte hij over naar de klas van Konstantin Scherbakov aan het PreCollege van de Hochschule der Künste in Zürich. Sinds 2020 studeert hij aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen bij Jan Jiracek von Arnim.
Hij won verschillende concoursen, waaronder de derde prijs op het internationale "Jenö Takacs-concours" in Burgenland in 2012, evenals de derde prijs op het internationale pianoconcours "Nuova Coppa Pianisti" in Osimo (IT) in december 2019. Hij won ook verschillende eerste prijzen en speciale onderscheidingen op het nationale concours "Prima La Musica". Hij nam al drie keer deel aan de masterclass "Vienna Young Pianists" in Wenen, waar hij twee keer de interpretatieprijs en één keer de pianopodiumprijs München won.
In oktober 2015 nam hij deel aan een masterclass bij Lang Lang in de Wiener Musikverein, uit 350 jongeren wereldwijd werden er 10 gekozen voor dit kamp. Verdere masterclasses volgde hij bij Paul Gulda, Pierre Réach, Michel Béroff, Pavel Gililov, Cristina Karajeva, Arnulf von Arnim, Ian Fountain en Ruben Dalibaltayan. Sinds mei 2016 is hij beursstudent van de Liechtenstein Music Academy.
Gabriel is ook actief als kamermusicus en won meerdere eerste en bijzondere prijzen op internationale en nationale concoursen, waaronder in Turijn.
Hij werd vaak uitgenodigd als solist met orkest, onder meer door de Musikfreunde Bregenz, het Chamber Orchestra Innstrumenti Tirol, het Collegium Instrumentale Dornbirn, het Kamerorkest van Knittelfeld, het Jeugd Symfonisch Orkest Dornbirn en het Conservatorium Orkest Feldkirch. Hij ontving ook uitnodigingen van EPTA, ORF en de deelstaat Vorarlberg om recitals te spelen.

27 juli       Yevhenii Motorenko.

Yevhenii Motorenko werd in 1999 in Oekraïne geboren en studeerde vanaf vierjarige leeftijd Piano bij Prof. Gridneva aan de Lysenko Muziekschool in Kiev.
Hij is prijswinnaar in internationale pianoconcoursen, onder meer bij de internationale Chopin Wedstrijden in Oekraïne, Polen en Estland, op de Internationale Competitie " Muziek zonder Grenzen "in Litouwen en bij de Internationale Competitie voor Jonge Pianisten" in Tbilisi, Georgië.
Sinds 2017 studeert hij bij Prof. Barbara Szczepanska aan Robert Schumann Universiteit in Dusseldorf.
Sinds 2020 studeert hij bij Prof. Paolo Giacometti aan de Robert Schumann Universiteit In Düsseldorf.

28 juli       Tetiana Bielikova.

Tetiana Bielikova (1996) werd geboren in Starobilsk, Oekraïne.
Op 5-jarige leeftijd kreeg Tetiana haar eerste pianolessen van Kseniia Holubieva op de muziekschool in Sjewjerodonetsk (regio Luhansk).
Op 15-jarige leeftijd begon ze te studeren aan de Kharkiv Special Boarding Music School, in de klas van professor Svitlana Zakharova. In 2014-2018 vervolgde de pianiste haar studie bij deze professor aan de I.P. Kotlyarevsky National University of the Arts in Kharkiv.
Sinds 2018 studeert ze aan de Folkwang University of the Arts (Essen) in de klas van professor Henri Sigfridsson.
Tetiana Bielikova speelde met Oekraïense en Duitse orkesten en nam deel aan internationale festivals in Kiev, Charkov, Lissabon en Madrid.
Tetiana heeft de volgende internationale muziekwedstrijden gewonnen: XLII International Competition “Virtuosi per musica di pianoforte” (Tsjechië, november 2009), International Competition “Kharkiv Assemblies” (Oekraïne, mei 2014).
In juli 2020 ontving Tetiana de 1e prijs op de International Summer Academy "Verao classico" en speelde in het Centro Cultural de Belem.