Plattegrond

Het nazomerconcert kan gelukkig weer plaats vinden….De toegang is gratis en na afloop is er een vrije donatie.
Datum: 19 september 2021 Tijd: 16:00

H.E.T. is de afkorting voor “Het Enkelriet Trio” en wordt gevormd door: Huib den Uyl – sopraansaxofoon en arrangementen;
Erwin Hoogenboom – basklarinet;
Ton Rutjes – altsaxofoon.

H.E.T. is een kamermuziekensemble dat overwegend klassieke muziek speelt.
Het repertoire bestaat uit muziek vanaf de 16e eeuw tot heden, met nadruk op muziek uit de 20e eeuw.

Hieronder een toelichting van H.E.T: Het begrip “klassiek” vatten we breed op zodat ook film- en theatermuziek op het repertoire staat. Zo nu en dan maken we een uitstapje naar Jazz en Wereldmuziek.
Belangrijkste drijfveer is plezier in het samenspelen en uitvoeren van verantwoorde arrangementen die recht doen aan de oorspronkelijke muziek en onze eigenzinnige samenstelling.
Hoewel nog niet alles tot in de kleinste details is ingevuld, spelen we in elk geval een programma met uitsluitend kamermuziek van Engelse componisten uit de 20ste eeuw.
Daaronder bekende namen zoals Vaughan Williams en Gordon Jacob, maar vooral muziek van onbekende en (helaas) vergeten componisten, zoals Carse, Bowen, Butler, O’Neil en Bridge.
De muziek bestrijkt een periode van ca. 1910-1920 tot 1960-1980.
Zoals duidelijk wordt, wanneer je kijkt naar de bezetting van ons ensemble, bestaat er voor deze combinatie geen oorspronkelijke muziek. Dus alle stukken werden speciaal gearrangeerd.
Daarbij is een keuze gemaakt uit muziek die oorspronkelijk werd geschreven voor piano of cello met piano begeleiding, hobo, maar ook muziek voor strijkorkest.
Dit alles wordt tijdens het concert bij de programmaonderdelen toegelicht.
Ook wordt er iets verteld over onze werkwijze en de instrumenten die we bespelen.

Benefietdiner

Aansluitend aan het concert—rond 17.00 uur—is er een benefietdiner.
Bruncherie de Groen uit Zevenaar verzorgt deze maaltijd en hij staat de opbrengst af aan de kas van de Kunstkring.
Deze maaltijd zal in de openlucht voor de kerk plaatsvinden—bij slecht weer wordt er een tent geplaatst. Deze maaltijd kan doorgaan wanneer meer dan 50 mensen zich hebben opgegeven voor 16 september. Doe dit dus bijtijds!!

U kunt zich opgeven via 0316 330479 of info@kunstkringhge.nl
Vermeld in deze mail:
Uw naam
Telefoonnummer
Met hoeveel personen u komt
Keuze voor vlees/vis of vegetarisch
Evt overgevoeligheid voor bepaalde producten

De kosten voor dit bijzondere diner bedragen 25 euro en dit is inclusief 2 consumpties. Dit bedrag kunt u overmaken op NL49RABO0327924454 t.n.v Kunstkring Het Gelders Eiland o.v.v.diner